Biram Zdravlje logo

Babytol je pažljivo formulirana linija dodataka prehrani za nadoknadu potrebnih nutrijenata koji osiguravaju zdrav razvoj djeteta od rođenja do kraja 3. godine života. Babytol linija dodataka prehrani je formulirana u skladu s europskim i nacionalnim preporukama za suplementaciju novorođenčadi, dojenčadi i male djece, te proizvedena u skladu s najvišim standardima kvalitete. Dolaze u obliku twist-off kapsula zbog čega su prikladne za primjenu u novorođenčadi.

Saznaj više

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu.

Savjetovalište

Pitanja i odgovori

Kada primjenjivati Babytol DHA, a kada Babytol D3+DHA?

Primjena vitamina D3 proporučuje u prvoj godini djetetova života te u zimskim mjesecima do kraja 3. godine. U periodima kad nije potrebno primjenjivati vitamin D3 preporučujemo primjenu Babytol DHA Omega. U periodima kad se preporučuje suplementacija s vitaminom D3, preporučujemo fiksnu kombinaciju Babytol D3+DHA Omega.

Ima li Babytol D3+DHA Omega miris ribe?

Miris ribe potječe od Omega-3 masnih kiselina, znači i DHA. DHA omega uobičajeno ima miris ribe, ali zbog toga što bebe i djeca ne vole miris ribe stručnjaci u Švicarskoj su uspjeli tehnološki unaprijediti proces i ukloniti miris ribe u proizvodu Babytol DHA Omega.

Zašto ne bi majke uzimale veće koncentracije Omega-3 i putem mlijeka davale djeci Omega-3?

Kako bi osigurali potrebnu količinu DHA omega-3 preko dojenja, dojilja treba tjedno unijeti 250-300 g ‘plave’ morske ribe (skuša, srdela, papalina, haring, tuna). Statistika je pokazala da majke u Europi unose višestruko manje od preporučenog unosa. Jedan razlog tome su navike u prehrani (manje od dva obroka masne ribe tjedno), a drugi razlog su ograničenja u prehrani zbog onečišćenja teškim metalima (olovo, živa) u masnoj ribi.

Dojilja može osigurati potrebnu količinu DHA omega-3 putem mlijeka ukoliko se ona suplementira s 200 mg DHA dnevno.

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas

Slobodno nas kontaktirajte, ukoliko imate pitanje. Rado ćemo odgovoriti na Vaša pitanja.

Postavite pitanje