Kako lako i bezbolno očistiti bebin nosić
Biram Zdravlje logo

Kako lako i bezbolno očistiti bebin nosić

Kako lako i bezbolno ocistiti bebin nosic shadow illustration

“Čist nosić, duga ljubav” - kaže stara eskimska poslovica, a mi se apsolutno slažemo! 🙂

Jedini problem je što, do svoje treće godine, bebe ne znaju i ne mogu same ispuhati svoj nosić, već im za to treba vaša (i naša) pomoć.

Možda ste se već susreli s ovim problemom, a možda vam je sada prvi put - u tom slučaju samo hrabro. 🙂

Naše rješenje u dva koraka

Ovlažite bebin nosić Nisita® sprejom

Kako bi što efikasnije očistili bebin nosić, prvo što trebate napraviti je ovlažiti sluznicu nosa fiziološkom ili izotoničnom otopinom. Na ovaj način omekšavate nakupljenu sluz i eventualne kruste (osušene nakupine u nosu).

Polegnite svoju bebu na krevet te joj podložite leđa ručnikom. Lagano aplicirajte sprej prvo u jednu, a zatim i u drugu nosnicu. Nakon pola minute, okrenite bebu na trbuh kako bi sekret lakše istekao iz nosa.

Nisita® sprej svojim svojstvima pobrinut će se da sluznica nosa vašeg djeteta bude navlažena i započet će s njenom regeneracijom.

Saznajte više o Nisita® spreju

 

Isisajte sekret iz bebinog nosa uz pomoć Nosi® seta

Drugi korak ka čistom i prohodnom nosiću uključuje korištenje kućnog usisavača - i ne šalimo se, jer kao što smo ranije spomenuli, budući da beba ne zna sama puhati nosić, potrebno je na mehanički način izvući nakupljenu sluz.

Naravno, kako bi to bilo izvedivo, na usisavač je potrebno dodati nazalni aspirator koji omogućuje da bebi na nježan i bezbolan način iz nosa izvučete sluz koja joj onemogućava disanje.

Iako na prvu zvuči kao neugodno iskustvo za bebu, ustvari se radi o potpuno bezbolnom postupku, nakon kojeg beba može nastaviti svoje svakodnevno “njuškanje”.

Saznajte više o Nosi® setu

 

Nakon što ste uspješno očistili bebin nosić, iznimno je važno nastaviti s redovitim održavanjem njegove higijene, kako bi vaša beba mogla bezbrižno papati i mirno spavati.

A samim time i Vi. 🙂