Koliko je soda bikarbona svestrana - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Koliko je soda bikarbona svestrana

shadow illustration

Soda bikarbona dovodi tijelo u balans na siguran način...

U većini kuhinja nalazi se sastojak koji može riješiti skore sve probleme. To je naravno soda bikarbona. Ovaj jeftini proizvod možemo iskoristiti ne samo kao pastu za zube već kao i dezodorans, kod ozljeda, bolova u želucu, kašlja i upale grla.

Naše prabake koristile su sodu bikarbonu u kućanstvu, ali i kao prvu pomoć. Ona dovodi tijelo u balans i to na siguran i ne toksičan način.
Pročitajte kako prstohvat sode bikarbone može riješiti svaki problem i olakšati život u svim situacijama.

PROBLEM: SVRBEŽ KOŽE

Kuhate ručak, padne vam kapljica vode na vruće ulje. Crvenilo, bol, iritacija, svrbež sve se to javlja kod opeklina. Uzmite žličicu sode bikarbone i s par kapi vode, napravite gustu smjesu te je nanesite na opeklinu i nastavite nesmetano kuhati.

PROBLEM: TRN

Sigurno vam je poznat iritantan komadić drveta koji vam se zavukao u jagodicu kažiprsta. Pokušajte ga se riješiti sa sodom bikarbonom, u malu posudicu stavite tople vode i žličicu sode bikarbone. Prst namačite dva puta dnevno po nekoliko minuta, soda bikarbona će opustiti kožu i trn ćete moći izvaditi bez boli.

shadow illustration

PROBLEM: OPEKLINA OD SUNCA

More, plaža, sladoled… i opekline od sunca. Crvenilo, nadraženost kože i peckanje sredite po kratkom postupku, naravno, uz malo dodatnog opuštanja. Napravite si toplu kupku u koju ćete dodati pola šalice sode bikarbone i omiljenog gela za tuširanje. Nelagoda nestaje već nakon prve kupke. Nije na odmet ponoviti još koji put, zar ne?

PROBLEM: ZABORAVILI STE KUPITI PASTU ZA ZUBE

Nedjelja je, deset sati navečer. Krenuli ste prati zube, ali iz tube više ništa ne možete istisnuti. Nema problema, soda bikarbona vam može poslužiti kao pasta za zube. Stavite malu žličicu sode bikarbone na tanjurić i u nju utapkajte vlažnu četkicu za zube. Rezultat su bijeli zubi bez plaka i svjež dah.

PROBLEM: ŽGARAVICA I PROBAVNE SMETNJE

Osjećaj nelagode i iritacije u želucu, svi smo se barem jednom susreli s njim. Kako bi se riješili ovog osjećaja upotrijebite sodu bikarbonu. Pola žličice sode bikarbone stavite u veliku čašu vode te promiješajte i popijte sat vremena nakon jela. Ovaj jeftini sastojak svake kuhinje oslobodit će vas svih problema vezanih uz probavu.

Savjet za kraj:Soda bikarbona može pomoći i osobama koje se liječe od raka, jer podiže imunitet i dovodi organizam u pH ravnotežu.