Dr. Rajović: Naš posao je graditi djetetovo samopouzdanje - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Dr. Rajović: Naš posao je graditi djetetovo samopouzdanje

shadow illustration

Dijete koje ima izgrađeno samopouzdanje opuštenije je, ne poznaje stres te nema straha od jasnog iznošenja svog mišljenja, smatra Rajović

Zdravo samopouzdanje je ključno za sretno djetinjasto te kasniji uspjeh i sreću u životu, smatra dr. Ranko Rajović, autor NTC programa učenja kroz igru.

"Dijete koje ima izgrađeno samopouzdanje opuštenije je, ne poznaje stres te nema straha od jasnog iznošenja svog mišljenja, stava i ideja te se lakše snalazi u društvu, kako svojih vršnjaka, tako i odraslih", mišljenja je dr. Rajović koji će u suradnji s Biram zdravlje i Space2C portalom održati webinar upravo na ovu temu.  

Naglasak webinara bit će na tome što svatko, tko je dio djetetova života, može učiniti da dijete bude svjesno svojih mogućnosti i kako ga naučiti da se izbori za sebe. 

"Djeca instinktivno preuzimaju rizik jer se tako razvijaju i uče. U tom procesu, roditelji često preuzimaju ulogu da im pomognu i olakšaju učenje, ali ne treba im previše pomagati, već se natjecati s njima i postavljati im izazove na koje će biti ponosni što su ih ispunili.", poručio je Rajović. 

Koji je dobar put prema samopouzdanju i sretnom djetetu?


Ističe kako je dijete važno naučiti čekati kako bi znalo što je strpljenje, tj. da ne može sve odmah i sad te ga potaknuti da se udubi u problem koji treba riješiti, a ne da olako odustaje. 

Dijete treba naučiti da se izbori s problemom i da ga riješi samostalno, objašnjava Rajovića, a ako doživi neuspjeh, treba ga ohrabriti da pokuša ponovo - to je dobar put prema samopouzdanju i sretnom djetetu. 

Iako zvuči jednostavno, nije lako postići adekvatne metode za izgradnju samopouzdanja kod djece, a više govora o tome koje su tehnike kojima možemo doći do željenog cilja, bit će na webinaru 11. ožujka od 18 sati.  

O predavaču 


Dr. Ranko Rajović je autor NTC programa učenja kroz igru koji se provodi u 17 država Europe. Dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu, a koje se dodjeljuje jednom godišnje.     

Predaje na pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji te je specijalist interne medicine, magistar neuroendokrinologije i doktor sportskih znanosti. 

Na treći webinar „Kako izgraditi samopouzdanje i pripremiti dijete za budućnost“ još se stignete prijaviti na: https://tpos.payway.com.hr/10002053.aspx 

 

* Organizator webinara je Space2C. 

Opće uvjete korištenja usluge, pročitajte na: https://bit.ly/3lK2KQh