Biram Zdravlje logo

Zašto su djeca zarobljena u virtualnom prostoru i vremenu?

shadow illustration

Otkrijte na webinaru s dr. Rankom Rajovićem - Skrivena opasnost novih tehnologija

dr. Ranko Rajović, stručnjak za razvoj inteligencije kod djece, kaže kako sve više djece ima poteškoće da uče duže od petnaest minuta odjednom, potom, tvrdi, uzmu pauzu od pola sata i eventualno provedu još deset minuta uz knjigu i dalje, jednostavno - ne mogu. 


Naime, mozak djece, koja su u pretjeranoj mjeri izložena virtualnom svijetu i video igricama, navikao je primati tisuće impulsa i kad treba početi učiti, kaže dr. Rajović, djetetu je dosadno i ne može se koncentrirati. Njegov mozak navikao je drugačije funkcionirati, njegovom mozgu je učenje dosadno i ono brzo odustaje.


Neminovno je da nove tehnologije utječu na to kako se mozak razvija što dovodi do većih ili manjih utjecaja na kognitivni razvoj djeteta, ali kako i kada nove tehnologije mogu biti dobre i kako možemo djetetu pomoći da uči duže od petnaest minuta, saznajte na webinaru  „Skrivena opasnost novih tehnologija - Djeca zarobljena u digitalnom svijetu“.

 

Sve informacije potrebne za prijavu!

  • Datum održavanja: 10. prosinca 2020. 
  • Vrijeme održavanja: od 18 do 19 sati 
  • Vrijeme predviđeno za vaša pitanja: od 19 sati do 19:15
  • Kotizacija: 75 kuna
  • Mjesto: ZOOM platforma
  • Svoju uplatu izvršite na linku: https://tpos.payway.com.hr/10002053.aspx
  • Popunite tražene podatke te u polje Broj narudžbe upišite 1
  • Nakon što se uplata evidentira, na mail vam stiže link za registraciju na webinar

Gdje su nestale kreativnost i mašta?


Djeca zarobljena u virtualnom svijetu primaju na tisuće slika tijekom dana te ih onda dodatno obrađuju u snu. To nisu slike iz stvarnog svijeta, ističe dr. Rajović, dijete tako ne dobiva senzo-motorička iskustva tijekom dana, a što negativno utječe na razvoj pojedinih dijelova mozga. Time se smanjuje kreativnost i dijete ostaje bez mašte.


Naime, mozak u djetinjstvu treba proći važnu fazu razvoja kroz igru, maštu, razmišljanje i zamišljanje, a u virtualnom svijetu sve to netko drugi radi za njega i on više nema prirodni poticaj za razvijanje važnih životnih sposobnosti.


Kad dijete dobije pristup tehnologiji, teško iz nje izlazi, kako izbjeći ovaj problem, koje su posljedice na mozak, kako virtualni svijet utječe na dijete, koje igre i aktivnosti su korisne i kako mu pomoći, dr. Ranko Rajović reći će nam na webinaru 10. prosinca u 18 sati
Kotizacija je 75 kuna, a svoju uplatu izvršite ovdje i prijavite se na webinar s dr. Rankom Rajovićem.


* Organizator webinara je Space2C.
Opće uvjete korištenja usluge, pročitajte na: https://bit.ly/3lK2KQh

shadow illustration