Prospan® - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Prospan®

Olakšajte iskašljavanje punom snagom bršljana

ivy

Želimo da svakoga dana udišete punim plućima i da vas kašalj ne ometa u omiljenim aktivnostima!

Kompleksan spoj nauke, njemačke tehnologije i fitoterapije oblikovali smo u jednostavno rješenje protiv kašlja – Prospan®, biljni lijek broj 1 u svijetu protiv kašlja.

Biljna djelatna tvar u listu bršljana

Iscjeljujuće djelovanje bršljana kod raznih upalnih bolesti bronha poznato je već stoljećima.

Danas, u modernom fitoterapijskom pristupu, bršljan se primjenjuje za učinkovito olakšavanje iskašljavanja. Širina ljekovitih svojstava bršljana predmet je brojnih ispitivanja, kojima se otkriva sve više prednosti i značajki njegove primjene.

Prospan® sadrži suhi ekstrakt lista bršljana.

big brand shadow
print green

Poseban i jedinstven...

Važne djelatne tvari u listu bršljana su saponini. Upravo način i mjesto njihova djelovanja predmet su istraživanja koja su u tijeku. Znanstvenici su otkrili da, primjerice, učinak saponina na širenje dišnih putova ovisi i o njihovoj koncentraciji. Drugim riječima, precizno određeni sastav i način proizvodnje ekstrakta bršljana može imati utjecaj na stvarni učinak pri liječenju. Proizvodi Prospan® za liječenje kašlja odlikuju se činjenicom da nastaju jedinstvenim proizvodnim postupkom. Rezultat takvog naprednog postupka proizvodnje je suhi ekstrakt lista bršljana, Prospan® zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®, koji se po svojoj posebnosti i jedinstvenim svojstvima može usporediti s otiskom prsta.

Kako za male tako i za velike...

big brand shadow

Istraživanje i sustav kvalitete...

Više od 60 godina iskustva u temeljnim istraživanjima, kontinuirani napredak i inovativna perspektiva - to su vrijednosti kojima Engelhard Arzneimittel osigurava najbolje za svoje pacijente. Fokus poslovanja je proizvodnja dobro podnošljivih lijekova i medicinskih proizvoda čija se učinkovitost, snaga, oblik i način primjene prilagođavaju pojedinačnim potrebama pacijenata.

Poznavati podrijetlo

Naš sustav kvalitete počinje puno prije proizvodnje krajnjeg proizvoda.

Bočica našeg Prospan® sirupa prolazi niz provjera prije nego što se, u obliku gotovog proizvoda, nađe na policama ljekarni; od kontrole sirovine, preko kontrole proizvodnog procesa, sve do završne kontrole bešavne staklene bočice kao gotovog proizvoda. Naša velika odgovornost, kao proizvođača lijekova, odražava se u poslovanju u skladu sa certifikatima koje posjedujemo i strogim standardima proizvodnje koje poštujemo.

Više od 60 godina iskustva

big brand shadow

Biljke zapravo nisu lijekovi

Dobro ispitane biljke s ljekovitim svojstvima, primjerice: valerijana, gospina trava, bršljan i druge, danas se primjenjuju kao ekstrakt u obliku krutih ili tekućih pripravaka. Ipak, u čemu je razlika između farmaceutski obrađenih biljnih lijekova i infuza ili tinktura koje se još uvijek spravljaju u kućnoj izradi prema bakinom receptu? Bršljan može biti dobar primjer za pojašnjenje ovih razlika: djelatnu tvar ne predstavlja sama biljka već suhi ekstrakt lista bršljana. Ekstrakt je po svome sastavu složena mješavina djelatnih tvari, podložna utjecaju nekoliko ključnih čimbenika.
To su, svakako, kvaliteta ljekovite biljke, dio biljke koji se koristi kao sirovina u proizvodnji, medij u kojemu se odvija postupak ekstrakcije djelatne tvari i, u konačnici, sam proizvodni postupak kojim se dobiva biljni lijek.

line brand

Napomena: ne postoji nešto kao precizno definirani ekstrakt ljekovite biljke; "inačica" ili "preslika" su gotovo nemoguće!

ivy

Prospan®

zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®

Karakteristika svih Prospan® proizvoda je njihova posebnost i jedinstveni način proizvodnje. Rezultat takvog patentom zaštićenog postupka proizvodnje je suhi ekstrakt lista bršljana, Prospan® zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®, koji se po svojoj posebnosti i jedinstvenim svojstvima može usporediti s otiskom prsta.

Osim što ima najviši udio ekstrakta bršljana u svome sastavu, Prospan® je drugačiji od svih drugih sirupa nastalih na osnovi ljekovitih svojstava bršljana.

Jedinstvena snaga bršljana dokazana je samo u zaštićenom ekstraktu bršljana EA 575®, koji je djelatna tvar u Prospan® biljnim lijekovima.

big brand shadow
ivy

Ovaj ekstrakt ima dokazani učinak na razne složene mehanizme i uzročnike nastanka kašlja.

Trend biljnih pripravaka - stalno rastuća potražnja

Ispitivanje provedeno na institutu Allensbach pokazalo je da interes za prirodno liječenje kontinuirano raste. U 70-im godinama prošlog stoljeća je, primjerice, samo oko 50% populacije uzimalo prirodne proizvode za ublažavanje zdravstvenih tegoba, dok danas 75% oboljelih radije odabire liječenje biljnim lijekovima.

Učinkovitost i podnošljivost brojnih biljnih lijekova danas se pomno ispituje. U konačnici, za korisnika to znači njihovu dobru podnošljivost.

Biramo najbolje iz prirode

big brand shadow

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Savjetovalište

Pitanja i odgovori

arrow_circle_right

Na djetetu sam primjetila točkice svuda po tijelu čak i na stopalima, popila je Prospan® u 4h popodne, a tek navečer sam vidjela... Što je to?

Poštovana,
Prospan® u vrlo rijetkim slučajevima može uzrokovati nuspojave u vidu crvenila kože i svrbeža, ali točkasti osip može biti znak i nekih drugih bolesti. Preporučamo savjet liječnika ili ljekarnika.

arrow_circle_right

Smije li se Prospan® konzumirati istovremeno s alkoholom? Molim hitno odgovor.

Poštovana,
konzumiranje alkohola nije kontraindicirano kod primjene Prospana®, iako naravno nije niti preporučeno.

arrow_circle_right

Za koje vrijeme prestaje kašalj kod uzimanja Prospan®?

Poštovana, 
Kašalj obično prestane za 7 do 10 dana. U slučaju da Vaši simptomi traju dulje od tjedan dana tijekom primjene Prospana®, obratite se Vašem liječniku. 
U slučaju nastanka otežanog disanja, vrućice, gnojnog ili krvavog iskašljaja, odmah potražite savjet liječnika.

expand_circle_right Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas

Ako imate pitanja o našim proizvodima, slobodno nas kontaktirajte.

expand_circle_right Postavite pitanje