Biram Zdravlje logo

Tyrosur® gel

Tyrosur® je lijek koji se prodaje samo u ljekarnama i nije potreban recept.

Trajanje liječenja ravna se prema kliničkoj slici. Ako se tegobe pogoršaju ili unutar tjedan dana ne nastupi poboljšanje, obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Tyrosur® se jako dobro podnosi. Djelatnu tvar tirotricin tijelo ne resorbira. Vrlo rijetko dolazi do reakcija preosjetljivosti tj. peckanja na koži.

Tyrosur® gel hladi mjesto uboda, ubrzava smanjenje otekline izazvane ubodom i sprječava upalu.

Za Tyrosur® nije potreban recept, možete ga kupiti u svojoj ljekarni.

Za njegovu primjenu ne postoje nikakva dobna ograničenja, pa je njegova vanjska primjena moguća i kod dojenčadi.

Trajanje primjene ravna se prema kliničkoj slici. Ako se tegobe pogoršaju ili nakon tjedan dana ne nastupi poboljšanje, obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom.

U uznapredovalom stadiju s popratnom bakterijskom (gnojnom) upalom kože (prištići, gnojni prištići, itd.) Tyrosur® se može koristiti za liječenje bakterijske superinfekcije.

Međutim, Tyrosur® ne utječe na poremećaj pojave tvrde kože i pojačano stvaranje loja.

Zavoj kod lakših ozljeda ili upala kože na otkrivenim dijelovima tijela u pravilu nije potreban.

Kod rana koje jako cure preporuča se stavljanje zaštitnog zavoja koji bi trebalo mijenjati nakon 1 – 2 dana prema uputama liječnika.

Za primjenu Tyrosura® ne postoje dobna ograničenja, stoga je vanjska primjena moguća i kod dojenčadi. Međutim, valja izbjegavati nepotrebni kontakt, npr. kod liječenja majke koja doji.

Za Tyrosur®, nažalost, ne postoje ispitivanja s trudnicama. Stoga vrijedi pravilo da se prije primjene treba posavjetovati s liječnikom. Tyrosur® prašak smiej se koristtii u trudnoći samo kroz kraće vrijeme i na malim površinama.

Nakon uvođenja Tyrosura® prije više od 45 godina iz svakodnevne prakse nisu prijavljene nikakve nuspojave u svezi trudnoćom.

Tyrosur® spada u skupinu polipeptidnih antibiotika, prema ATK- ostali antibiotici.

Da, povrede nastale kod body piercinga i tetovaža jesu indikacija za primjenu Tyrosura®.

Ukoliko je žulj inficiran, pomoći će.