Prospan® akut šumeće tablete - Savjetovalište - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Prospan® akut šumeće tablete

Trudnice i dojilje se o uzimanju Prospana® moraju savjetovati sa svojim liječnikom.

Prospan® se smije uzimati zajedno s drugim lijekovima, uključujući i antibiotike.

Prospan® sirup se dozira prema dobi, pomoću praktične dozirne čašice, bez podlijevanja i bez ostavljanja tragova sirupa na boci. Sirup je potrebno dobro protresi prije svake uporabe. Namijenjen je djeci starijoj od dvije godine i odraslima. Djeca između 2 i 6 godina uzimaju 2,5 ml sirupa dva puta na dan, djeca između 6 i 12 godina 5 ml sirupa 2 puta na dan, a djeca starija od 12 godina i odrasli 5 ml sirupa 3 puta na dan.

I sirup i šumeće tablete mogu koristiti i djeca i odrasli. Šumeće tablete su naročito radi svog malog praktičnog pakiranja pogodne za odrasle koji su zaposleni ili često putuju, jer se vrlo jednostavno mogu ponijeti sa sobom i pripremiti otapanjem u 2 dl vode, čaja ili soka. Prilikom otapanja ne ostavljaju talog. Također su pogodne i za djecu stariju od 6 godina koja ne vole općenito piti lijekove. Sirup radi ugodnog okusa naročito rado piju djeca, kao i starije osobe.
Prospan® pastile kao najinovativniji oblik su odlično rješenje za sve koje muči kašalj, a žive dinamično. U svakoj situaciji – bez vode i bez žličice- pastila se samo otopi u ustima.

Bršljan je poznat u narodnoj medicini kao otrovna biljka, međutim pojedini spojevi izdvojeni iz lista bršljana posebnim metodama su ljekoviti i smiju se koristit samo u obliku gotovih farmaceutskih pripravaka kao što je npr. Prospan®.

Poštovana,
zahvaljujem na pitanju.
Ukoliko osip povezujete s Prospan® sirupom, moguće je da Vaša djevojčica ima alergiju na neki od pomoćnih sastojaka sirupa, a manje vjerovatno na bršljan budući da se osip ne bi povukao tako brzo. Učestalost alergijskih reakcija na Prospan® je u kategoriji vrlo rijetkih reakcija, manje od 1 na 10.000 liječenih bolesnika, uključujući i izolirane slučajeve.

Kašalj obično prestane za 7- 10 dana. Ako ne prođe u tom vremenu, obratite se svom lekaru radi eventualnih daljih ispitivanja.

Poštovana,
Prospan® se može koristiti i kod asmatičara uz svu ostalu terapiju koju propiše liječnik.

Poštovana, pošaljite nam svoju adresu i poslat ćemo Vam primjerak brošure.

Poštovana, 
Kašalj obično prestane za 7 do 10 dana. U slučaju da Vaši simptomi traju dulje od tjedan dana tijekom primjene Prospana®, obratite se Vašem liječniku. 
U slučaju nastanka otežanog disanja, vrućice, gnojnog ili krvavog iskašljaja, odmah potražite savjet liječnika.

Poštovana,
konzumiranje alkohola nije kontraindicirano kod primjene Prospana®, iako naravno nije niti preporučeno.

Poštovana,
Prospan® u vrlo rijetkim slučajevima može uzrokovati nuspojave u vidu crvenila kože i svrbeža, ali točkasti osip može biti znak i nekih drugih bolesti. Preporučamo savjet liječnika ili ljekarnika.