Babytol D3+K1 - Savjetovalište - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Babytol D3+K1

Humano mlijeko sadrži niske koncentracije vitamina K1, tako da se pri prosječnim podojima od 500 ml/24h ne osiguravaju dnevne potrebe za vitaminom K1, koje su u prvih 6 mjeseci života povećavaju u rasponu od 1 – 25 mcg.

Zbog niske koncentracije vitamina K1 u majčinom mlijeku i rizika od nedostatka vitamina K1, svim bebama na prirodnoj prehrani, u skladu s Europskim i nacionalnim preporukama, preporučuje se produžena oralna primjena vitaminom K1 u dozi od 25 mcg od 8. dana do kraja trećeg mjeseca nakon rođenja.

Ukoliko Vašu bebu hranite s više od dva obroka mliječnih formula dnevno, onda vašoj bebi nije neophodan vitamin K1 jer ga u dovoljnoj dozi uzima putem formule.

Ukoliko beba uzima više od dva obroka mliječne formule dnevno, nastavite obavezno s primjenom vitamina D3 u dozi od 400 IJ.

Preporučujemo proizvod Babytol D3 + DHA Omega, koji sadrži vitamin D3 u preporučenoj dnevnoj dozi i 100 mg DHA, značajne za razvoj vaše bebe.

Vitamin K1 nema nikakve neželjene učinke, može samo pomoći i zaštiti Vašu bebu te ga možete ne smetano koristiti.

U proizvodu Babytol D3+K1 vitamini su otopljeni u maslinovom ulju, bez alergena, potpunom sigurnom za primjenu kod novorođenčadi.