Prospan® liquid u vrećicama - Savjetovalište - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Prospan® liquid u vrećicama

Prospan® ne sadrži šećer (saharozu), tako da ga mogu uzimati i oboljeli od šećerne bolesti. Ipak, ako Vam je liječnik rekao da ne podnosite neke šećere, obratite se liječniku prije uzimanja Prospana®, jer pojedini oblici sadrže izvore nekih drugih šećera (laktoza, fruktoza, maltitol).

Trudnice i dojilje se o uzimanju Prospana® moraju savjetovati sa svojim liječnikom.

Prospan® se smije uzimati zajedno s drugim lijekovima, uključujući i antibiotike.

Osnovna podjela kašlja je na suhi i produktivni kašalj. Kod produktivnog kašlja u disajnom putu postoji sekret koji otežava disanje, može uzrokovati nadražaj želuca, ali i dovesti do dalje komplikacije bolesti i upalnog procesa. Kod suhog kašlja nema sekreta u disajnom putu, a kašalj je nadražujući, često vrlo snažan, onemogućava miran san i smanjuje kvalitetu života bolesnika.

Bršljan je poznat u narodnoj medicini kao otrovna biljka, međutim pojedini spojevi izdvojeni iz lista bršljana posebnim metodama su ljekoviti i smiju se koristit samo u obliku gotovih farmaceutskih pripravaka kao što je npr. Prospan®.

Poštovana,
zahvaljujem na pitanju.
Ukoliko osip povezujete s Prospan® sirupom, moguće je da Vaša djevojčica ima alergiju na neki od pomoćnih sastojaka sirupa, a manje vjerovatno na bršljan budući da se osip ne bi povukao tako brzo. Učestalost alergijskih reakcija na Prospan® je u kategoriji vrlo rijetkih reakcija, manje od 1 na 10.000 liječenih bolesnika, uključujući i izolirane slučajeve.

Prospan® se može koristiti i kod astmatičara uz svu ostalu terapiju koju propiše lekar.

Kašalj obično prestane za 7- 10 dana. Ako ne prođe u tom vremenu, obratite se svom lekaru radi eventualnih daljih ispitivanja.

Poštovana, pošaljite nam svoju adresu i poslat ćemo Vam primjerak brošure.

Poštovana, 
Kašalj obično prestane za 7 do 10 dana. U slučaju da Vaši simptomi traju dulje od tjedan dana tijekom primjene Prospana®, obratite se Vašem liječniku. 
U slučaju nastanka otežanog disanja, vrućice, gnojnog ili krvavog iskašljaja, odmah potražite savjet liječnika.

Poštovana,
konzumiranje alkohola nije kontraindicirano kod primjene Prospana®, iako naravno nije niti preporučeno.

Poštovana,
Prospan® u vrlo rijetkim slučajevima može uzrokovati nuspojave u vidu crvenila kože i svrbeža, ali točkasti osip može biti znak i nekih drugih bolesti. Preporučamo savjet liječnika ili ljekarnika.