Bezbrižni blagdani uz obitelj - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Bezbrižni blagdani uz obitelj

shadow illustration

Organizirajte blagdane bez stresa!

Svi imamo onaj osjećaj uzbuđenosti i razdraganosti kad stignu blagdani. Uglavnom to znači obitelj na okupu, punu kuću, zauzetu kuhinju, veseli dječji smijeh, prekrasne mirise i lijepu glazbu. No često može biti i izvor stresa. Hoće li sve biti dovoljno dobro, dapače, savršeno i svi zadovoljni i sretni i veselo otpuhivati nakon ukusnog blagdanskog ručka ili večere?

Kako preživjeti (i uživati) blagdane

Planirajte kao obitelj – dogovorite što tko želi raditi, nitko ne može sve sam. Ne zaboravite djecu i dajte im zadatke koje mogu obaviti, neka se osjećaju uključeno i važno.

Postavite budžet – nekad je teško zaustaviti se u šarenom šoping centru. Unaprijed dogovorite budžet za poklone, hranu i ostalo.

Smanjite očekivanja – neće sve biti savršeno. Neko jelo će možda zagorjeti. Netko neće moći disati od prehlade. Drugi će jednostavno biti loše volje. Prestat će radit grijanje. Nije kraj svijeta, sve će biti u redu.

Zaboravite mobitele – blagdani su vrijeme za obitelj. Internet i igrice ostavite za sutra. Stavite sve mobitele sa strane, kao da ih nema.

Spojite ugodno s korisnim – blagdansko vrijeme je i vrijeme prehlada, bolnog grla i začepljenog nosa. Napravite tople napitke, kuhano vino za odrasle i kakao za klince.

Pazite na djecu – mališani su hiperaktivni za blagdane. Što od uzbuđenja, što od šećera iz slatkiša koje nemilice tamane. Držite ih na oku. Lomovi, porezotine i ranice lako mogu pokvariti blagdanski ugođaj.

Razmijenite darove zajedno – Sreća i veselje na licima najdražih uljepšat će blagdane. Zapjevajte i opustite se.

Sretni i zdravi blagdani!