Tyrosur – prvo što rana treba - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Tyrosur – prvo što rana treba

shadow illustration

Rane su mala neugodna iznenađenja svakodnevnog života, a ozlijediti se može posvuda i u svakom trenutku: na poslu, putovanju, u vrtu, u kuhinji, u igre, u dodiru s životinjama…

S obzirom na vrstu rane, nekada je dovoljna samopomoć, a nekada ne može proći bez profesionalne liječničke pomoći.

Oprezno s manjim i lakšim ozljedama

Lakše ozljede tipa posjekotina, ogrebotina, manjih ubodnih ili ugriznih rana, češanjem inficirana rane nakon uboda kukaca uglavnom zbrinjavamo sami. Međutim, iako se radi o manjim, lakšim ozljedama, pogrešnim ili nedostatnim liječenjem može doći do infekcije i upale, a proces zarastanja se usporava.
Zato bi  lokalni antibiotik trebao biti sastavni dio svake kućne ljekarne. Svoju kućnu ljekarnu čuvajte na suhom i hladnom mjestu, zaštićenu od izravnog sunčevog svjetla. I naravno daleko od dohvata djece.

Kako se nanosi na ranu lokalni antibiotik

Prije nanošenja lokalnog antibiotika ranu, ako je potrebno, treba isprati i očistiti od nečistoće, ostaviti da se malo posuši, nanijeti antibiotik i ako postoji potreba staviti flaster ili sterilnu kompresu.

Tyrosur®

Tyrosur® sadrži antibiotik tirotricin. Dobro se podnosi, a o sigurnosti proizvoda govori i podatak da je Tyrosur na njemačkom tržištu preko 50 godina.

Tyrosur® gel

Tyrosur® gel je prvi lokalni antiobiotik na našem tržištu u obliku gela, koji mjesto ozljede ugodno hladi,  bezbojan je, ne peče i ne masti odjeću. Može se koristiti na vlasištu i drugim dlakama obraslim dijelovima tijela, na licu ili pregibima.
Sve su ovo karakteristike važne i odraslima, a naročito najmanjima čija koljena i laktovi najviše i stradavaju.

Tyrosur® prašak

Drugi oblik je Tyrosur® prašak namijenjen za površinske, umjereno vlažne rane. Prašak u dodiru s ranom ne stvara grudice, jer ima bazu topivu u vodi.
Prije uporabe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika

Oba oblika Tyrosura® mogu se koristiti od najranije dobi  (prašak je naročito pogodan za njegu pupka novorođenčeta), a dostupni su samo u  ljekarnama u praktičnom pakiranju, bez recepta.