Održan je izazov Stepenicama do zdravlja! - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Održan je izazov Stepenicama do zdravlja!

shadow illustration

Centar Zagreba ove subote postao je poprište pravog izazova –  „Stepenicama do zdravlja“ koji je okupio više od 120 sudionika spremnih na rekreaciju i otkrivanje povijesnih zagrebačkih lokacija.

Unatoč kiši i oblacima koji su tog subotnjeg jutra preuzeli nebo, entuzijazam i energija sudionika nisu izostali. Iako je pred njima bio nimalo jednostavan zadatak - šetnja četirima poznatim stubama u središtu grada - uz dobru atmosferu i druženje koje ih je očekivalo na finalnoj lokaciji, šetnja se pretvorila u pravu uživanciju.

Sudionici su sami birali rutu kretanja po stepeništima, a najuspješnijom pokazala se ruta pobjednika izazova, koji je započeo na Stubama biskupa Duha, a završio na centralnoj lokaciji u Dežmanovom za manje od 7 minuta!

Subota je idealno vrijeme za rekreaciju

Školarci, umirovljenici, sportaši, rekreativci, djeca, prijatelji, obitelji i slučajni prolaznici – izazovu su se odazvali brojni posjetitelji zagrebačkog centra, što je poslužilo kao sjajan primjer kako je prioretiziranje zdravlja ono što nas povezuje.

 

Sudionici su napustili događaj s osmijehom na licu, prigodnim poklonima te realiziranim dnevnim ciljem koraka još prije podneva. Odaziv građana unatoč vremenskim uvjetima pravi je pokazatelj da uz malo motivacije svi možemo pronaći način da brinemo o vlastitom zdravlju.

Izazov „Stepenicama do zdravlja“ održan je kao dio projekta "Biram Sebe, Biram Zdravlje.hr" čiji je cilj poticati svijest o važnosti svakodnevnih zdravih navika za poboljšanje zdravlja tijela i uma.

Hvala svima koji su sudjelovali, jedva vas čekamo ponovo pozvati na još jedno izdanje izazova „Stepenicama do zdravlja“!