Prirodni lijek u borbi protiv grlobolje - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Prirodni lijek u borbi protiv grlobolje

shadow illustration

Uvijek kada dijete nešto boli i roditelji osjete bol. Nije čudno što mi, roditelji, želimo pomoći što prije.

Grlobolja je izuzetno jaka bol, a kad „običnu bol” prate i tegobe sa disanjem i otežan govor, onda se već radi o maloj „velikoj katastrofi”. Na svu sreću, priroda je sama izmislila lijek protiv ovakvih upala. Već od antičkog doba bolesti dišnog sustava odlično se liječe ekstraktom od neupadljivog islandskog lišaja. Vrijedi ga koristiti, jer je ovo zdraviji, prirodniji, a često i učinkovitiji način liječenja grlobolje kod djece.

Mali lišaj od svega osam centimetara dužine ima pravu moć. Može se reći da ga je priroda stvorila s namjerom da liječi dišne puteve. Zahvaljujući velikom sadržaju polisaharida i sljezova, ima zaštitno djelovanje na sluzne opne. Smanjuje upale i štiti od iritacije. Dokazano je da lišajne kiseline zaustavljaju i razvoj mnogih mikroorganizama i bacila tuberkuloze.

Islandski lišaj ima zaštitno i antibakterijsko djelovanje, sprečava upale, kašalj i djeluje na iskašljavanje. Zbog svojih osobina primjenjuje se, između ostalog, kod upala i infekcija dišnog sustava, upala kože i očiju, refluksnih bolesti ili bolesti probavnog trakta. Ali ovo nije sve. Ulje i odvarci od islandskog lišaja su vrlo vrijedni preparati za kozmetičke svrhe, jer, između ostalog, neutraliziraju trovanja, vlaže, imaju antiseptično djelovanje, sprečavaju akne.

Ne čudi činjenica da se ljudi već stotinama godina liječe islandskim lišajem. Postoje dokazi da se on učinkovito koristio već u srednjem vijeku. Na sreću, znanje kako učinkovito koristiti prirodne sastojke lišaja ne samo da nije iščeznulo nego je još više napredovalo, zahvaljujući cijelom nizu farmaceutskih i medicinskih ispitivanja tog proizvoda.

Kad se dijete žali na grlobolju, sjetite se islandskog lišaja. Umjesto da „punite” mališana brojnim umjetnim preparatima, bolje je koristiti prirodan, siguran ali i učinkovit preparat kao što je isla®. Proizvođač je u malim i pogodnim za sisanje tabletama „smjestio” cijelu moć islandskog lišaja, a izuzetno se posvetio svojstvima koja ublažavaju bol grla.

Pastile isla® su sigurne, a proizvodi ih stručno osoblje od atestiranih sirovina. Te tablete čine prirodnu i učinkovitu zaštitu grla. Ali isla® nije samo zdrava, nego i ukusna! Tablete imaju „okus ugodan djeci”, a izbor okusa je veliki, tako da će svako dijete naći nešto za sebe – između ostalog, ima okus mente ili crne ribizle. Isla se može koristiti u dužem vremenskom periodu već kod djece od 4 godine. Tablete se mogu kupiti u ljekarnama u cijeloj zemlji.

shadow illustration