Silicolgel testimonial - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Silicolgel testimonial

shadow illustration

Saznajte kako je nekima od korisnika, pomogao Silicolgel.

M.S., 40

Udana, majka jednog djeteta

 

M. već dugi niz godina pati od probavnih tegoba, a prije šest godina dijagnosticiran joj je sindrom iritabilnog crijeva.

Simptomi njezinih probavnih tegoba su bolna i dugotrajna žgaravica, nadutost i proljev.

Otprilike dvaput mjesečno muči se s dugotrajnom i bolnom žgaravicom, koja se obično javlja u večernjim satima i traje po cijelu noć.

“U periodu bolnih i dugotrajnih žgaravica, isprobala sam razne proizvode i pila puno čaja od mente kako bi si olakšala. No češće, ipak patim od proljeva koji može potrajati cijeli dan, sve dok se potpuno ne očistim. Obično sve počne blagim grčevima koji postaju sve jači i na kraju provedem 2-4 sata na toaletu. Nakon toga osjećam se potpuno iscrpljeno, kao da sam bila bolesna par dana”.

M. je također primijetila kako stres i neka vrste hrane, kao što su topljeni sir, bijeli kruh i kremasti umaci, dovode do pojave probavnih tegoba.

“Čak dok nešto jedem, gotovo mogu osjetiti kakav će utjecaj ta hrana imati na moju probavu, i ako pojedem previše, javlja se žgaravica ili proljev”.

Za M. probavne tegobe imaju velik utjecaj na njezin posao, pa iz istog razloga nije mogla prihvatiti posao u prodajnom timu.

“ Za vrijeme razgovora s kupcem, znali bi krenuti grčevi u trbuhu, pokušala bi nastaviti razgovor, no onda bih se jako uspaničarila i sva preznojila od pomisli da neću stići na toalet prije nego li kupac ode. Zatražila bih kolegu da uskoči umjesto mene i zatim provela preko sat vremena na toaletu dok najgore ne prođe. Kolege su se šalile na moj račun, i iako su suosjećali s mojim problemima, nekako sam osjećala da neki ipak imaju problem što satima izostajem s posla radi svoje probave”.

Nepredvidljivost probavnih poteškoća značio je izostanak s nekoliko posebnih događaja tijekom godina.

“Nedavno, propustila sam rođendansku zabavu za svekrov sedamdeseti rođendan. Bila sam već spremna krenuti na proslavu, kako su krenuli simptomi, koji su potrajali nekoliko sati, tako da sam na kraju propustila rođendan , a suprug i djeca su na proslavu otišli bez mene. Također sam odgodila i intervju za studij ili morala ranije otići kući iz izlaska... Čim bi osjetila da probavni simptomi počinju, znala sam da što prije moram otići kući”.

“Trenutno se sada šalim na račun svoje probave. Cijela moja obitelj zna da patim od IBS-a i ako samo nestanem poslije npr. ručka, više me nitko niti ne traži. Kada izađem van, nikad nisam posve opuštena, te prvo provjerim gdje mogu pronaći toalet. Moram biti snažna i boriti se s tom situacijom jer inače nikad nigdje ne bi otišla...a ne želim da mi probava kontrolira život”.

Jednom prilikom, prijateljica iz firme preporučila je M. da isproba Silicolgel za svoje probavne poteškoće.

Silicolgel mi je pomogao kod svih mojih probavnim problema, čim osjetim da počinje žgaravica, uzmem Silicolgel. Prvi put sam isprobala Silicolgel nakon što me žgaravica mučila preko tri sata tijekom noći. Dvadeset minuta nakon uzimanja Silicolgel, mogla sam opet leći i odspavati do jutra. Nisam mogla vjerovati, inače bi provela noć na podu, pokušavajući naći ugodan položaj da barem malo odspavam.

“ Također sam koristila Silicolgel da zaustavim proljev, i to čak nedavno kada sam bila vani s prijateljima. Uzela sam Silicolgel koji mi je pomogao s problemom nadutosti i proljeva, pa sam bila u stanju ostati vani s prijateljima do sitnih sati. Ono što je odlično, nakon uzimanja Silicolgela, drugi dan nemam problema s konstipacijom i te mogu normalno funkcionirati. “

M. uobičajeno uzima Silicolgel čim se pojave neki probavni simptomi, no sada i preventivno prije obroka ili kada izlazi van s prijateljima.

“Imam osjećaj da sam isprobala sve proizvode koji postoje, no Silicolgel mi je pomogao da se svakodnevno ugodnije osjećam tega uvijek nosim u torbi kada idem van. Budući da patim od IBS-a znam da simptomi mogu krenuti u bilo koje doba. Uobičajeno, osjetim znakove upozorenja i tada mogu brzo uzeti Silicolgel te nastaviti s onime što radim, a ne da moram trčati kući.

“Obično ne odbijam pozive za izlazak, a posebice u ljetnom periodu sam često van kuće i od kada koristim Silicogel sigurnija sam da neću morati iznenada otići kući ili provesti besanu noć radi svoje probave. Stoga sve to skupa ima snažan pozitivan utjecaj na moj život. Kada me pitaju da ocijenim na skali od 1 do 10 ( 1 odsustvo probavnih tegoba – 10 vrlo izražene probavne tegobe) svoje probavne poteškoće, kažem 8 jer probava kontrolira moj život. Od kada uzimam Silicolgel ocijenila bi svoje simptome 2 do 3. Ne mogu objasniti koliko sam zahvalna svojoj prijateljici što mi je preporučila Silicolgel. Budući da sam isprobala razne proizvode, nisam bila entuzijastična da će mi pomoći, no sada sam konačno pronašla proizvod koji djeluje”!