Nos - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Nos

Većina ljudi svjesna je svog nosa u estetskom smislu, ali često nije svjesna koliko je nos važan za naša pluća i cjelokupno zdravlje. Čišćenje i njega nosa treba biti dio svakodnevne higijene od najranije životne dobi jer tako osiguravamo jedno ispravno disanje – ono na nos!

Savjetovalište

Pitanja i odgovori

Kako pravilno primijeniti mast za nos?

Približno jedan centimetar masti istisnite u nosnicu i laganom masažom nosnica izvana istisnite višak masti i obrišite. Na taj način ostat će dostatno masti na unutrašnjoj površini nosnica, a višak se odstrani.

Koja je razlika između fiziološke i izotonične otopine?

Fiziološka otopina je 0,9% otopina soli natrij- klorida, dok su izotonične otopine sve one koje po osomolalnosti prisutnih soli odnosno preciznije njihovih iona odgovaraju osmolalnosti stanične tekućine. Za objasniti osomolalnost potrebno se prisjetiti školske lekcije o procesu osomoze, tj. prijelazu kroz polupropusnu membranu do potpunog izjednačavanja koncentracija s obje strane te membrane.

Nisita osim soli natrij- klorid sadrži još jednu sol, natrij- hidrogenkarbonat, koja omogućuju takvu pH sredinu u kojoj je prirodni mehanizam čišćenja (mukocilijarni klirens) optimalan.

Zanima me da li se Nisita® može koristiti kod alergijskih reakcija na pelud i da li mora se praviti razmak?

Nisita® sprej i mast se smije i preporučuje se korisiti kao dodatna terapija u liječenju alergija. Nisita® sprej pomoći se isprati alergene sa sluznice nosa(čisti sluznicu nosa) te se upotreba spreja preporučuje nakon svakog boravka na otvorenom prostoru. Primjena Nisita® masti preporučuje se prije boravka na otvorenom jer će Nisita® u obliku masti napraviti tanak film na sluznici nosa kojim će se sluznica nosa zaštiti od djelovanja alergena. Također, neki lijekovi za alergije (iako neophodni) mogu izazvati nuspojave npr. suhoća sluznice nosa gdje je od velike pomoći Nisita® mast jer rješava problem suhoće sluznice nosa. Oba oblika mogu se koristiti po potrebi, kroz duži vremenski period. Nisita® je prirodnog sastava i bez dodatka konzervansa.

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas

Ako imate pitanja o našim proizvodima, slobodno nas kontaktirajte.

Postavite pitanje