Kašalj - Savjetovalište - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Kašalj

Osnovna podjela kašlja je na suhi i produktivni kašalj. Kod produktivnog kašlja u disajnom putu postoji sekret koji otežava disanje, može uzrokovati nadražaj želuca, ali i dovesti do dalje komplikacije bolesti i upalnog procesa. Kod suhog kašlja nema sekreta u disajnom putu, a kašalj je nadražujući, često vrlo snažan, onemogućava miran san i smanjuje kvalitetu života bolesnika.

Bršljan je poznat u narodnoj medicini kao otrovna biljka, međutim pojedini spojevi izdvojeni iz lista bršljana posebnim metodama su ljekoviti i smiju se koristit samo u obliku gotovih farmaceutskih pripravaka kao što je npr. Prospan®.

Poštovana,
zahvaljujem na pitanju.
Ukoliko osip povezujete s Prospan® sirupom, moguće je da Vaša djevojčica ima alergiju na neki od pomoćnih sastojaka sirupa, a manje vjerovatno na bršljan budući da se osip ne bi povukao tako brzo. Učestalost alergijskih reakcija na Prospan® je u kategoriji vrlo rijetkih reakcija, manje od 1 na 10.000 liječenih bolesnika, uključujući i izolirane slučajeve.

Poštovana,
Prospan® se može koristiti i kod asmatičara uz svu ostalu terapiju koju propiše liječnik.

Poštovana, pošaljite nam svoju adresu i poslat ćemo Vam primjerak brošure.

Poštovana, 
Kašalj obično prestane za 7 do 10 dana. U slučaju da Vaši simptomi traju dulje od tjedan dana tijekom primjene Prospana®, obratite se Vašem liječniku. 
U slučaju nastanka otežanog disanja, vrućice, gnojnog ili krvavog iskašljaja, odmah potražite savjet liječnika.

Poštovana,
konzumiranje alkohola nije kontraindicirano kod primjene Prospana®, iako naravno nije niti preporučeno.

Poštovana,
Prospan® u vrlo rijetkim slučajevima može uzrokovati nuspojave u vidu crvenila kože i svrbeža, ali točkasti osip može biti znak i nekih drugih bolesti. Preporučamo savjet liječnika ili ljekarnika.